A Duna-Dráva Cement Kft. a régió egyik legnagyobb munkáltatójaként különösen nagy figyelmet fordít arra, hogy a gyár saját és tágabb környezetével, közösségével rendszeresen kapcsolatot teremtsen, aktív részese legyen a helyi fejlesztéseknek és új gondolatoknak - számolt be a nyílt nap után minderről a vállalat közleményében.

Európai csúcstechnológia, fenntartható cementgyártás

A nyílt nap során a látogatók először egy interaktív előadás keretében ismerkedhettek meg a Beremendi Gyár mindennapjaival. A gyár- és bányalátogatások során megtekinthették a kitermelés és gyártás folyamatát is, a bányából pedig a környék panorámáját is megcsodálhatták. A gyár területén egy kisvasúttal utazva nyílt lehetőség fáradtság nélkül bejárni a területet.

Rekord a Beremendi Cementgyár nyílt napján
 

 

Az érdeklődők között nagy számmal érkeztek családok és általános- illetve középiskolás csoportok. A DDC a nyílt nap során külön figyelmet fordított az ő szórakoztatásukra, és különféle játékos ismeretterjesztő programokkal, kérdőívvel és egyéb feladatokkal is várták a legfiatalabb gyárlátogatókat. A programnak az idő is kedvezett, az utolsó meleg napok egyikén, verőfényes napsütésben tölthették el pénteki napjukat a Beremendre érkezők.

A fenntartható cementgyártás egyik éllovasaként a DDC külön figyelmet fordított arra is, hogy az előző évekhez képest csökkentse a rendezvény ökológiai lábnyomát is.

A rendezvény népszerűségét az is mutatja, hogy a meghirdetést követő rövid időn belül minden szabad hely elkelt. Akinek idén nem volt alkalma ellátogatni a gyárba, nincs oka elkeseredni, hiszen a cementgyár időről időre megnyitja kapuit a helyi közösségek számára, hogy megmutassa a fenntartható cementgyártás kulisszatitkait.

Rekord a Beremendi Cementgyár nyílt napján