A NAV baranyai munkatársai a Pécsi Vásárcsarnokban 12 napon át folyamatosan  ellenőrizték a kereskedőket, árusokat. Elemezték az online pénztárgépek adatait és próbavásároltak is. Az ellenőrzések ötödében állapítottak meg szabálytalanságokat az ellenőrök.

Az október elején befejeződött ellenőrzés-sorozat hasznos tapasztalatokkal zárult a revizorok számára. A pécsi Vásárcsarnokban dolgozó kereskedők és árusok közül többeknek azonban  azzal kellett szembesülniük, hogy a mulasztásuk nem marad következmények nélkül.

Az akció ideje alatt a hivatal munkatársai figyelemmel kísérték az online pénztárgépek adatait, elemezték a forgalom alakulását és sok árust, üzletet személyesen is meglátogattak a csarnokban. Volt, akinél készpénztöbbletet találtak a kasszában, és az árus nem tudta igazolnia különbözetet, valamint volt olyan kereskedő is, akinél hiányzott pénztárgépnapló. A forgalommonitoringnak köszönhetően  az akció idején átlagosan harmadával növekedett a pénztárgépekbe beütött összegek nagysága, és a kiállított nyugták száma. Kirívó eset volt az a kereskedő, akinél a forgalom 170 százalékkal, a kiadott nyugták száma pedig 240 százalékkal növekedett.

A pénztárgép használatra nem kötelezett árusok közül négyen mulasztottak el nyugtát adni, az egyik kereskedő pedig az online pénztárgéppel párhuzamosan kézi bizonylatot is használt.

A piaci ellenőrzések folytatódnak tovább, nemcsak Pécsen, hanem a megye más településein is.