A Siklósi Rendőrkapitányság nyomozói a Terrorelhárítási Központ műveleti egységének segítségével február 27-én Siklós külterületén fogtak el egy 47 éves férfit, mivel felmerült annak a gyanúja, hogy engedély nélkül tartott vadászlőfegyver van a birtokában.

A rendőrök a férfi siklósi házában kutatást tartottak, ahol két engedély nélkül tartott vadászlőfegyvert, valamint 354 darab hozzájuk tartozó éles lőszert, egy gáz-riasztó fegyvert, illetve több mint 700 gramm kábítószergyanús növényi származékot, készpénzt és kábítószerrel szennyezett tárgyakat foglaltak le – áll a rendőrség honlapján közzétett közleményben.

Kiderült, hogy a férfi társával – egy 56 éves siklósi férfival – 2015 januárja és 2017 júliusa között Siklós külterületén több alkalommal illegálisan ejtett el vadakat, amelyeket ezt követően otthonába szállított, és feldolgozott. A rendőrök a helyszínen azt is megállapították, hogy az ingatlanban a villamos áramot szabálytalanul, a mérőóra megkerülésével kötötték be, így jogosulatlanul vételezték az áramot.

A két férfit gyanúsítottként hallgatták ki. A 47 éves férfit bűnügyi őrizetbe vették, ellene többrendbeli lopás, illetve orvvadászat, valamint lőfegyverrel vagy lőszerrel visszaélés, és kábítószer-kereskedelem, míg 56 éves társa ellen lopás, és orvvadászat bűncselekmény elkövetésének megalapozott gyanúja miatt nyomoz a rendőrség.