A siklósi Táncsics utcában igazoltattak a rendőrök kedden 12 óra 20 perckor egy elektromos motorral hajtott triciklivel közlekedő 44 éves helyi férfit. A járművezetőnél alkalmazott alkoholteszter pozitív jelzést adott, ezért a rendőrök további mintavételre előállították. Az intézkedés alkalmával az is kiderült, hogy a férfi a járművezetéstől is el van tiltva.

A férfi ellen a Siklósi Rendőrkapitányság járművezetés ittas állapotban vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indított nyomozást.

A Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság felhívja a járművezetők figyelmét a közúti közlekedési szabályok betartására, amely szerint járművet az vezethet, aki vezetési képességre hátrányosan ható szer befolyása alatt nem áll, és szervezetében nincs szeszesital fogyasztásából származó alkohol. Magyarországon zéró tolerancia van érvényben, ezért aki ittas állapotban gépi meghajtású járművet vezet, azzal szemben – a járművezető szervezetében lévő alkohol mennyiségétől függően – 30 ezer forinttól 100 ezer forintig terjedő közigazgatási bírság szabható ki, vagy akár a vezetői engedély elvételére és büntetőeljárás indítására is sor kerülhet.