Magyarországról is egyre többen, és gyakrabban, mind nagyobb összeget, – tranzakciónként már átlagosan 160 ezer forintot – küldenek pénzküldő szolgáltatással külföldre. Ezek a szolgáltatások azért népszerűek, mert egy tranzakció, például ezer euró küldése esetén, mindössze 32 euróba, vagyis az utalt összeg három százalékába kerül, miközben egy hagyományos banki utalásnál az utalt összeg akár tíz-húsz százalékát is levonhatják – tájékoztatott a Corner Group, a MoneyGram nemzetközi személyközi pénzküldő szolgáltató partnere.

„A pénzküldő szolgáltatás a legkedvezőbb és leggyorsabb módja annak, hogy külföldre pénzt küldjünk. Ha azonban ismeretlennek és nem családtagnak küldjük, legyünk körültekintőek, mert a szolgáltatás előnyeit a csalók is jól ismerik” – mondta Grábics Gábor, a MoneyGram magyar partnere, a Corner Group ügyvezető igazgatója.

A pénzküldő szolgáltatással külföldre pénzt utalókat veszélyeztető leggyakoribb átverések általában az érzelmekre és az anyagi mohóságra építenek, de az is gyakori, hogy egyszerűen csak a naivitást vagy a figyelmetlenséget használják ki a csalók.

Bővebben a témáról itt olvashat.