A Tolna megyei Kakasdon a települést 2006-tól irányító korábbi polgármester, Bányai Károly (független) augusztusi halála miatt rendeznek időközi választást. A tisztségért három független jelölt, Bíró Attila Sándor, Róczóné Papp Krisztina és Schellné Simcsik Orsolya indul. Az 1728 lakosú községben 1417-en szavazhatnak.
    
A Zala megyei Pusztaszentlászlón ugyancsak a korábbi polgármester, Varga János Tibor (független) júliusban bekövetkezett halála miatt írták ki a voksolást. A tisztségért három független jelölt - Éder Ervin, Kaj István és Varga János Tiborné - indul. A csaknem 580 lakosú faluban 497-en adhatják le voksukat.
    
A dél-baranyai Kémesen polgármestert és képviselőket választanak, mert a képviselő-testület július végén felosztatta magát. A polgármesteri posztért két jelölt indul: a jelenlegi településvezető, Szolykóné Pfeifer Gabriella (Fidesz-KDNP) és Horváth Zoltánné (független), a négy képviselői helyre pedig tizenhárom független jelölt aspirál. A 475 lakosú község választási névjegyzékében 384-en szerepelnek.