A száznegyven oldalas kötet átfogó képet ad a Siklóson született Fischer György (1956-2012) művészetéről - mondta el az MTI-nek Kostyál László művészettörténész.
    
Hozzáfűzte: Fischer György egyéni hangvételű, kreatív művész volt. Alkotásaival bebizonyította, hogy a figurális művészetnek számos olyan lehetősége van, amely absztrakt formavilággal is kifejező tud lenni. Művészete mély, emocionális tartalmakat hordoz, ami megragadja a nézőt. Alkotásaival, érdekes szobrászi jelrendszerével olyan árnyalatokat tud kifejezni, amelyeket nagyon nehéz szavakba önteni - fogalmazott Kostyál László. 
    
A képes albumban a szobrászművész munkáiról csaknem száz műtárgyfotó látható. A művészetét összefoglaló életrajzi írás és művészeti tanulmány magyar és angol nyelven is nyomtatásba került. Életének legfontosabb állomásait, köztéri szobrait, kiállításait az adattár tartalmazza. 
    
Fischer György bronz kisplasztikáinak döntő többsége a család tulajdonában van, köztéri alkotásai Zalaegerszegen és a megye több településén is megtalálhatók. 
    
A Munkácsy-díjas szobrászművész kiemelkedő művészetszervező és művészetformáló szerepet játszott Zala megye és Zalaegerszeg kulturális életében. A megyeszékhelyen az Ady Endre Általános Iskola és Gimnázium művészeti tagozatának egyik megalapítója és tanára volt.
    
Születésének hatvanadik évfordulóján (2016-ban) az alkotásaiból a Göcseji Múzeumban nyílt retrospektív emlékkiállítás. A Fischer György szobrász című képzőművészeti album Zalaegerszeg önkormányzata, a Nemzeti Kulturális Alap, a család és az adományozók összefogásával jelent meg,a művész halálának ötödik évfordulójára.

A siklósi Fischer György művészetét bemutató kötet jelent meg